Rubber platen

Silicone Platen

Silicone rubber is een erg versatiel materiaal, zijn extreme bestendigheid tegen temperatuur is onweerlegbaar aanwezig en valt niet te vergelijken met een ander rubber-type. De silicone rubber is inert, zeer flexibel en kan worden gebruikt in medische omgevingen en FDA toepassingen.
Al onze Silicone platen voldoen aan de FDA wetgeving en EC1935/2004.
Alsook hebben wij de mogelijkheid u silicone platen aan te bieden volgens UL94 V0 / V1/ V2 dewelke brandvertragend zijn !

SBR Rubber Platen

SBR Rubber is de oudste synthetische rubber. Ons aanbod bevat zowel goedkopere als duurdere kwaliteiten, het verschil in kwaliteit is te onderscheiden door de geur, oppervlakte structuur en technische informatie.
SBR rubber platen zijn ook de goedkoopste plaatrubbers in zijn soort.

EPDM Rubber Platen

EPDM Rubber is uiterst geschikt voor buitengebruik en applicaties met hoge temperaturen. De uitstekende resistentie tegen hoge temperaturen, ozon, zonlicht, water en stoom in combinatie met een goede resistentie tegen kalk, zuren en geoxideerde oplossingen maken van EPDM een optimale partner voor intensief buitengebruik.
Wij bieden in ons programma EPDM platen aan met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel, afhankelijk van uw toepassing.

CR Rubber Platen

CR of neoprene rubber beschikt over een reeks unieke kwaliteiten waardoor het gebruikt wordt in diverse omgevingen en applicaties.Neopreen is een gematigd olie bestendige rubber met een uitstekende bestendigheid tegen ozon en zonlicht.
Wij bieden in ons programma CR platen aan met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel, afhankelijk van uw toepassing.

NBR Rubber Platen

Nitril of NBR rubber is de perfecte polymeer partner voor applicaties die olie- en solvent resistente karakteristieken vereisen. Nitril heeft zeer goede olie- en benzine bestendige eigenschappen met een superieure bestendigheid tegen hydraulische vloeistoffen op petroleum basis.
Wij bieden in ons programma NBR platen aan met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel, afhankelijk van uw toepassing.

FKM Rubber Platen

Viton of FKM rubber is 50 jaar geleden geïntroduceerd mede door de luchtvaartindustrie als performant elastomeer van hoge kwaliteit. Sindsdien is het gebruik van Viton snel uitgebreid over verschillende landen en applicaties. Viton of FKM rubber is uiterst resistent tegen chemische stoffen, ozon, hoge temperaturen .

Para Rubber Platen + Trommelbekleding

Natuurlijke rubber of NR para rubber is superieur op gebied van treksterkte, rekbaarheid en duurzaamheid. Het is de perfecte polymeer voor anti-trillingstoepassingen, kledij of andere delicate toepassingen. Para rubber is bestand tegen water, de meeste zouten, milde zuren en vele andere chemicaliën.

Polyurethaan Platen (PU)

Een PU (Polyurethaan) materiaal met zeer hoge slijtvastheid in verschillende diktes en hardheden.
70/80/90 Sh.A

Diverse Rubber Platen

Bij deze bieden wij u verschillende types rubber platen aan in materiaal met een uitstekende chemische resistentie in verschillende kwaliteiten en diktes al dan niet met hoge isolerende en homogene eigenschappen.

PTFE platen / Wit

Teflon is een etheenpolymeer waarin alle waterstofatomen vervangen zijn door fluor. Het polymeer heeft een zeer grote lengte en is nog steeds een van de grootste moleculen. PTFE is een thermoplast, het laat zich echter niet op een thermoplastische manier verwerken. PTFE wordt als poeder bij kamertemperatuur in een matrijs geperst en hierna in een oven gesinterd.