Rubber platen

Silicone Platen

Silicone rubber of VMQ is een erg versatiel materiaal in zijn soort van Rubber platen.
Silicone heeft een zeer hoge temperatuurbestendigheid van +/- 220°C of meer !
De silicone rubber is inert, zeer flexibel en kan worden gebruikt in medische omgevingen en FDA toepassingen, hierdoor valt hij niet te vergelijken met een ander rubber-types.
Wij bieden dan ook onze klanten een materiaal aan dat voldoet aan de FDA -en EC193.5/2004 wetgeving die weergeeft dat er geen substanties van de silicone naar de voeding kan overgedragen worden.
Junta Polymers heeft de mogelijkheid silicone platen aan te bieden volgens UL94 V0 / V1/ V2 dewelke brandvertragend zijn voor uw toepassingen!
Standaard kleuren : Transparant of rood-bruin
Andere kleuren ook verkrijgbaar uit voorraad.

SBR Rubber Platen

SBR Rubber is de oudste synthetische rubber. Ons aanbod bevat verschillende dikte uit voorraad met een standaard breedte van 1.4m.
Wij bieden u duurdere als goedkopere kwaliteiten aan dewelke te onderscheiden zijn in kwaliteit, geur, oppervlakte structuur en technische informatie.
SBR rubber platen zijn ook de goedkoopste plaat rubbers in hun soort. ( meest voorkomende plaatrubber)
Junta Polymers heeft ook de mogelijkheid u versneden stukken aan te bieden.

EPDM Rubber Platen

EPDM Rubber is uiterst geschikt voor buitengebruik en toepassingen met hogere temperaturen tot 130°C. De uitstekende bestendigheid tegen Ozon, water,UV licht, stoom en zonlicht met in combinatie een goede resistentie tegen kalk, zuren en geoxideerde oplossingen maken van EPDM een optimale partner voor intensief buitengebruik tegen alle weersomstandigheden.
Wij bieden in ons programma EPDM platen aan met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel afhankelijk van uw toepassing.
Deze platen zijn ook verkrijgbaar in  een witte kleur met FDA keuring in verschillende dikte, waardoor wij ook een belangrijke rol spelen in de voedingsindustrie.

Junta Polymers heeft ook de mogelijkheid u versneden stukken aan te bieden.

CR Rubber Platen

CR of neoprene rubber wordt gebruikt voor een breed assortiment aan applicaties omwille van zijn uitstekende eigenschappen. Neopreen is een soort “all rounder” , een gematigd olie bestendige rubber met een uitstekende resistentie tegen ozon, zouten en zonlicht.(UV)
Deze plaatrubber is zeer populair bij zeevaart toepassingen.
Deze platen zijn ook verkrijgbaar in  een witte kleur met FDA keuring in verschillende dikte, waardoor wij ook een belangrijke rol spelen in de voedingsindustrie.
Wij bieden in ons programma CR platen aan met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel, afhankelijk van uw toepassing.

Junta Polymers heeft de mogelijk u versneden stukken aan te bieden.

NBR Rubber Platen

Nitril of NBR rubber is een uitstekende polymeer voor al uw toepassingen met olie- en solvent resistente karakteristieken vereisten met zich mee dragen. NBR heeft zeer goede olie- en benzine bestendige eigenschappen met een superieure resistentie tegen hydraulische vloeistoffen op basis van petroleum.
Deze platen zijn ook verkrijgbaar in  een witte kleur met FDA keuring in verschillende dikte, waardoor wij ook een belangrijke rol spelen in de voedingsindustrie.
Wij bieden in ons programma NBR rubber platen aan met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel, afhankelijk van uw toepassing.

Alsook hebben wij de mogelijk u versneden stukken aan te bieden.

FKM Rubber Platen

FKM of Viton rubber is 50 jaar geleden geïntroduceerd mede door de luchtvaartindustrie als performant elastomeer van hoge kwaliteit. Sindsdien is het gebruik van Viton snel uitgebreid over verschillende landen en applicaties. Viton of FKM rubber is uiterst resistent tegen chemische stoffen, ozon, hoge temperaturen .
Junta Polymers heeft de mogelijk u versneden stukken aan te bieden.

Para Rubber Platen + Trommelbekleding

Natuur rubber of NR para rubber zijn verkrijg in verschillende kleuren, waaronder geel, rood,beige,blond en grijs. Met zijn uitstekende kwaliteiten op gebied van treksterkte, rekbaarheid en duurzaamheid vormt Para rubber de perfecte polymeer voor anti-vibratie toepassingen, kledij, industriële reinigingen of andere delicate toepassingen. Para rubber is bestand tegen water, de meeste zouten, milde zuren en vele andere chemicaliën.
De meest verkomende Para rubber in de beige kleur is dan ook de marktleider.

Junta Polymers heeft de mogelijk u versneden stukken aan te bieden.

Polyurethaan Platen (PU)

PU (Polyurethaan)is een Polymeer met zeer hoge slijtvastheid, verkrijgbaar in verschillende diktes en hardheden waaronder 70,80,90 Sh.A
Deze Rubber platen zijn standaard verkrijgbaar in Oker, andere RAL kleuren zoals Rood, wit, blauw, transparant zijn op aanvraag.
Alsook bieden wij deze platen aan met een voedingsattest.

Diverse Rubber Platen

Bij deze bieden wij u verschillende types rubber platen aan in materiaal met een uitstekende chemische resistentie in verschillende kwaliteiten en diktes al dan niet met hoge isolerende en homogene eigenschappen.

PTFE platen / Wit

Teflon of PTFE is een etheenpolymeer waarin alle waterstofatomen vervangen zijn door fluor. Teflon polymeer heeft een zeer grote lengte en is nog steeds een van de grootste moleculen en is een thermoplast, maar laat zich echter niet op een thermoplastische manier verwerken in de industrie. Deze kunststof wordt als poeder bij kamertemperatuur verwerkt in een matrijs, geperst en hierna in een oven gesinterd voor het verkrijgen van een homogene massa in plaatvorm.
Deze platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen.