Rubber platen

Silicone Platen

Silicone rubber of VMQ is een veelvuldig, duurzaam product dat bekend is voor zijn hoge  temperatuurbestendigheid van 220°C of meer !
De silicone rubber is inert, zeer flexibel en kan worden gebruikt voor medische- en voeding technische toepassingen met de nodige certificaten.
Wij bieden dan ook onze klanten een materiaal aan dat voldoet aan de FDA -en EC1935/2004 wetgeving met betrekking tot de migratie van chemische stoffen naar de voedingsproducten.
Bovendien biedt Junta Polymers de mogelijkheid silicone platen aan te bieden volgens UL94 V0 / V1/ V2 dewelke extreem brandvertragend zijn voor uw toepassingen voor de auto, licht-industrieën.

Standaard kleuren zijn Transparant of rood-bruin en blauw
Andere kleuren verkrijgbaar op aanvraag.

SBR Rubber Platen

SBR ( Styreen butadiene Rubber ) is de oudste synthetische plaatrubber voor de meest elementaire toepassingen. Ons aanbod bevat verschillende diktes uit voorraad voor het versnijden van vlakke dichtingen of stroken met een standaard breedte van 1.4m al dan niet voorzien van nylon inlages die de scheursterkte verbeteren.
Wij bieden u zowel de duurdere als goedkopere kwaliteiten aan dewelke te onderscheiden zijn in kwaliteit, geur, oppervlakte structuur en technische eigenschappen.
SBR rubber platen zijn behalve de meest voorkomende tevens de goedkoopste in de markt.
Junta Polymers biedt u de mogelijkheid aan tot afgewerkte dichtingen aan zeer competitieve prijzen.

EPDM Rubber Platen

EPDM Rubber is uiterst geschikt voor buitengebruik en toepassingen met hogere temperaturen tot 130°C. De rubber platen hebben een uitstekende bestendigheid tegen water,Ozon,UV licht, stoom en zonlicht dat gepaard gaat in combinatie met een goede resistentie tegen kalk, zuren en geoxideerde oplossingen. Deze zaken maken dat EPDM een topper is voor intensief buitengebruik tegen alle weersomstandigheden.
Ons programma omvat EPDM platen met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel afhankelijk van uw toepassing.
Deze platen zijn ook verkrijgbaar in  een witte kleur met FDA / EC 1935-204 keuring in verschillende diktes, uitstekend geschikt voor de farmaceutische en voedingsmiddelen nijverheid.

Junta Polymers biedt u de mogelijkheid aan tot afgewerkte dichtingen aan zeer competitieve prijzen.

CR Rubber Platen

CR of neopreen plaatrubber wordt gebruikt voor een breed assortiment aan applicaties omwille van zijn uitstekende eigenschappen en zijnde als “all rounder” , dwz dat CR een gematigde olie bestendige rubber is met een goede resistentie tegen ozon, zouten en UV/zonlicht stralen.
Deze plaatrubber is zeer populair bij maritieme toepassingen, maar is vrijwel de duurste in zijn soort.
Deze platen zijn ook verkrijgbaar in  een witte kleur met FDA + EC1935 – 2004 keuring in verschillende diktes, uitstekend geschikt voor de farmaceutische en voedingsmiddelen nijverheid. Ons programma bevat CR platen met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer gehalte , afhankelijk van uw toepassing.

Junta Polymers biedt u de mogelijkheid aan tot afgewerkte dichtingen aan zeer competitieve prijzen.

NBR Rubber Platen

Nitril of NBR rubber is een geweldige rubber voor al uw toepassingen met olie- en solvent houdende zaken. NBR rubber heeft over de hele lijn zeer goede olie- en benzine bestendige eigenschappen met een superieure resistentie tegen hydraulische vloeistoffen op basis van petroleum.
Dit zorgt ook voor een langere levensduur van het materiaal als deze toegepast dienen te worden waar veel olie of benzine bij komt kijken.
Deze platen zijn ook verkrijgbaar in  een witte kleur met FDA en EC1935/2004 keuring in verschillende dikte, uitstekend geschikt voor de farmaceutische en voedingsmiddelen nijverheid. Ons programma omvat NBR rubber platen met 5%, 10%, 30% of 100% polymeer aandeel, afhankelijk van uw toepassing.

Junta Polymers biedt u de mogelijkheid aan tot afgewerkte dichtingen aan zeer competitieve prijzen.

FKM Rubber Platen

FKM of Viton rubber werd ongeveer 50 jaar geleden aangekondigd mede door de luchtvaartindustrie als zijnde een top elastomeer van hoge kwaliteit. Sindsdien werd het gebruik van Viton snel uitgebreid over verschillende landen en toepassingen omwille van extreme resistentie tegen chemische stoffen, ozon, hoge temperaturen .
Junta Polymers biedt u de mogelijkheid aan tot afgewerkte dichtingen aan zeer competitieve prijzen.

Para Rubber Platen + Trommelbekleding

Natuur rubber of Para rubber is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder geel, rood, beige, blond en grijs. Met zijn uitstekende mechanische kwaliteiten inzake treksterkte, rekbaarheid en slijtvastheid, vormt Para rubber de perfecte polymeer voor anti-trillings toepassingen. Para rubber vormt ook een zeer goede partner omwille van zijn bestendigheid tegen water, de meeste zouten, milde zuren en vele andere chemicaliën.

Junta Polymers biedt u de mogelijkheid aan tot afgewerkte dichtingen aan zeer competitieve prijzen.

Polyurethaan Platen (PU)

PU (Polyurethaan)is een Polymeer met zeer hoge slijtvastheid, verkrijgbaar in verschillende hardheden en diktes, deze lopen uiteen van 40 tot 95 Sh A in zijn soort.
Deze extreem slijtvaste platen zijn standaard verkrijgbaar in Oker, de andere RAL kleuren zoals rood, wit, blauw, transparant zijn op korte termijn verkrijgbaar, evenals voedingsattesten of EC keuringen.

Diverse Rubber Platen

Junta Polymers biedt u een compleet programma aan van rubber platen dewelke resistent zijn voor de meest uiteenlopende zaken zoals chemicaliën of ozon en UV. De standaard breedte op voorraad bedraagt 1400 mm. Afwijkingen op deze mogelijk op aanvraag.

PTFE platen / Wit

Teflon of PTFE is een etheenpolymeer waarin alle waterstofatomen vervangen zijn door fluor. Deze thermoplastische polymeer heeft een zeer grote lengte en is nog steeds een van de grootste moleculen, maar laat zich echter niet op een thermoplastische manier verwerken in de praktijk . Deze kunststof  wordt als poeder bij kamertemperatuur verwerkt in een soort matrijs, geperst en hierna in een oven gesinterd voor het verkrijgen van een homogene massa in plaatvorm.
Deze platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen.